Waarderend Nieuws #14

Laatst vroeg iemand ons naar aanleiding van ons boek: “is waardegedreven toezicht nu hetzelfde als waarderend toezicht?” Nee, dat is het niet en toch zijn er overeenkomsten te vinden, was ons antwoord. Deze vraag triggerde ook om een stukje te schrijven naar aanleiding van een recent artikel van Henk den Uijl en Mark van Twist, het moreel teveel, waar ze het o.a. over waardenpraat hebben.

In een recensie over ons boek Waarderend Toezicht werd benoemd dat de toepassing van het waarderend onderzoek (appreciative inquiry) onderscheidend is ten opzichte van wat er geschreven is over andere (waardegedreven) vormen van toezicht. Wij zijn blij met deze recensie en eveneens met zoveel mooie andere reacties op ons boek!  We zijn natuurlijk ook erg benieuwd naar jouw reactie en je kunt deze bijvoorbeeld laten weten door een beoordeling of reactie op https://www.managementboek.nl achter te laten.

Tot slot nog een tip voor de feestdagen. De uitgever kreeg al verschillende bestellingen binnen van bestuurders en van voorzitters van RvT/RvC’s die het boek aan de voltallige raad cadeau geven voor de feestdagen. Wij kunnen het niet laten om deze cadeautip mee te geven!

Wij wensen je veel leesplezier toe!
Carla Dubbelman en Rixt Heegsma

Lees meer.

Geplaatst in .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.