WERKVORM: Het 3M-model in de praktijk en het sociogram

Maak eens een overzicht van de stakeholders van de organisatie waar je commissaris bent en  probeer aan de hand van de genoemde vragen een prioritering aan te brengen en de strategische relevantie van de stakeholders te benoemen. Kortom, doorloop de eerste fase van het 3M-model als vingeroefening.

Een stakeholdersanalyse kun je combineren met een sociogram waarmee je de diepte ingaat en kijkt naar de sociale samenhang en dus nog meer aangrijpingspunten kunt krijgen voor het mobiliseren en managen van de verschillende stakeholders. Met een sociogram zoom je als het ware in en kijk je naar de leefwereld terwijl het 3M-model meer vanuit de systeemwereld het speelveld van een organisatie weergeeft.

Het sociogram is een methode om relationele groepsstructuren in kaart te brengen. Het gaat om kenmerken van de relatie tussen mensen. De criteria die je hanteert om een sociogram te maken, kunnen verschillen; hoe aardig vinden mensen elkaar, hoeveel invloed dichten mensen elkaar toe, hoe lopen communicatielijnen, etc. etc. Een sociogram maakt deze relationele kenmerken zichtbaar en helpt daarmee inzicht te krijgen in groepsdynamieken. De gegevens zijn (inter) subjectief. Als je het sociogram zelf maakt, geeft het inzicht in hoe jij de groep ziet. Als je een sociogram met een groep maakt, geeft het een beeld van hoe mensen zelf hun relaties beschouwen. Het geeft ook zicht op sociale samenhang in de groep of tussen groepen. 

Het maken van een sociogram

1. Neem de groep voor ogen waarvan je de relaties wilt typeren.

2. Teken op een vel papier de individuele groepsleden (in de vorm van een cirkel met hun naam erin) 

3. Bepaal voor jezelf welke relationele kenmerken je zichtbaar wilt maken met een sociogram. Een sociogram zegt iets over de relatie tussen mensen onderling. Die kan bijvoorbeeld getypeerd worden door de mate van invloed op elkaar, de mate van spanning in de relatie, de mate van affectie in de relatie, of de mate van interactie. 

4. Geef een relatie aan als een lijn tussen twee cirkels. 

5. Kies een manier om het gekozen criterium weer te geven. Je kunt de mate van spanning tussen twee mensen bijvoorbeeld weergeven met gekleurde lijnen: 

  • • rood = spanningsvol; 
  • • blauw = neutraal;
  • • groen = soepel/hecht. 

Voor de onderlinge beïnvloeding tussen mensen gebruik je bijvoorbeeld twee pijlen per relatie, een pijl de ene kan op, een pijl de andere kant op: 

Rood= heeft meer invloed dan de ander

Blauw = neutraal

Groen = heeft minder invloed dan de ander. 

6. Teken de pijlen en de lijnen op basis van je zelfgekozen indeling tussen cirkels ( mensen) 

7. Interpreteer je gegevens en voer het gesprek over hoe er naar de relaties wordt gekeken en gebruik de resultaten van het gesprek om interactie verder te benutten, te verbeteren of te veranderen. 

Geplaatst in .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.